Testside

Nyeste meddelelser

  • Nye gæringstanke
    En forbedring af mulighederne for kontrolleret gæring har fra starten ståen højt på ønskesedlen. Og nu ser det ud til at lykkes. To rustfri ståltanke på hver 80L er på vej fra producenten, en konisk tank til den primære gæring og en rundbundet tank til slut gæring og klaring. Tankene er udstyret med kølekappe og specificeret til tryk på op til 3bar. Det bli'r bare godt!!!

    Sendt 17. feb. 2017 02.55 af Michael Wilken
  • Kvajebajer, Ginger Ale og Sante Klavs
    Ja, det er ikke meget, der er blevet brygget i årets løb. I foråret kun de 2 først nævnte bryg, og her hvor september går på hæld er det blevet tid til årets julebryg.
    Endnu en gang er opskriften justeret, nu lidt i "opadgående" retning med mere krydderi og højere alkohol. Og gæren - den er faktisk gemt fra sidste års bryg i køleskabet og med held genoplivet via et par opformeringer i spraymalt. Og som det ses af vedlagte videosekevens fra gæring dag 2 så bobler det lystigt.

    IMG_5140.m4v


    Sendt 29. sep. 2016 04.47 af Michael Wilken
  • Årets julebryg
    Så blev det tid til at brygge årets julebryg. Som sædvanlig foretog jeg en justering af opskriften baseret på erfaring med de tidligere udgaver af Sante Klavs, så nu bliver det spændende at se, om ændringerne er til det bedre eller.... På billedet ses mæskningen i mit bryganlæg med ekstra termometer monteret i toppen, så jeg kan kontrollere, om mæskeprofilen er den samme i bunden og toppen af maltpiben.

    Sendt 8. okt. 2015 07.39 af Michael Wilken
  • Øl med frisk humle
    Sensommerdagene var perfekte til høst af den første af mine 3 humler, nemlig Brewer's Gold. Lørdag 19.september høstede jeg knap 2,5kg, som straks blev sat til tørring i mit hjemmegjorte tørreanlæg (se billede). Efter en let tørring blev der taget humle fra til et bryg, som jeg lavede søndag. Humlen, 3 x 50g til 22L, blev brugt til bitterhumle (60min), smagshumle (30min) og aromahumle (0min). Brygget har jeg kaldt Fresh!

    Sendt 8. okt. 2015 07.31 af Michael Wilken
  • Modtryksfylder
    Så er Sortøl ved at være gæret færdig på tryktank. Og min nye modtryksfylder er ankommet og et system til tapning på flaske er etableret: Fustagen med færdiggæret øl anbringes i køleskab ved 0-2°C og over nogle dage justeres trykket til 0,5-0,8bar afhængigt af ølstil. På tappedagen vaskes flasker med en opløsning af soda og skylles med iodophor. Modtryksfylder og slanger skylles ligeledes med iodophor, fustage og modtryksfylder kobles på CO2 flasken og så er systemet klar. Først fyldes flasken med CO2 ved det indstillede tryk, hanen drejes over til ølslangen og udløbshanen åbnes, så øllet langsomt flyder ned i flasken. Med en fyldetid på 45sek pr flaske kan fyldning ske stort set uden skumdannelse. Til sidst toppes flasken op med skum og kapsles.

    Sendt 31. aug. 2015 03.29 af Michael Wilken
Viser post 1 - 5 af 58. Vis flere »


Undersider (2): Aktivitetskalender Personlig
Comments