Testside

Nyeste meddelelser

 • Efterår = julebrygning
  En julebryg må man lave. Årets udgave er en tro kopi af sidste års version, dog med den lille ændring at rørsukker er erstattet med brun farin - sådan for at gi' lidt mere julestemning.
  På grund af de tidligere problemer med tankene og deraf følgende udsatte/forsinkede bryg var den flydende gær (WLP862) blevet temmelig gammel, så jeg var spændt på om den var til at få i gang. Men efter 4 dages gærstarter under omrøring boblede det lystigt og duftede lige præcis som sådan en nu en gang skal dufte. Nu bliver det spændende at smage resultatet.
  Sendt 20. sep. 2017 14.39 af Michael Wilken
 • Mira-bælle øl
  Mit bud på en ny nordisk version af porteren er brygget med humle fra egen have, med mirabeller fra haven samt med porse rakler plukket i naturen. Farven er mere mørkebrun en egentlig sort. For at reducere bitterheden fra den anvendte Muntons Black Malt forsøgte jeg med tilsætning af malten på sidste trin af mæskningen umiddelbart før udmæskning. Ekstrakt af mirabelle og af porserakler tilsatte jeg i forbindelse med overføring fra den koniske, primære gæringstank til den sekundære Bright Beer tank. Øllet tappes på fustager efter sammenlagt 2 ugers gæring og modnes.
  Sendt 20. sep. 2017 14.16 af Michael Wilken
 • Mosekonebryg
  Efter reparation af de to nye kinesertanke bryggede jeg mit bud på en Saison, som jeg har kaldt Mosekonebryg. Det centrale i dette bryg er den belgiske Saison gær WLP565 samt en høj gæringstemperatur under den primære gæring. En lille del Abbey Malt (Castle Malting) som supplement til pale malten gi'r dette bryg en let mørkgylden farve.
  Sendt 20. sep. 2017 14.05 af Michael Wilken
 • Ny øl - nye tanke
  Efter en del besværligheder ankom de nye tanke i starten af april. Desværre var kvaliteten (forventeligt?) ikke imponerende, og især de indvendige svejsninger i tankene meget grimme og ujævne. På trods af dette valgte jeg at indvie tankene med et nyt bryg, en belgisk trippel med honning som fik navnet Skumring.
  Tankene fungerede, trods skævheder, afvigelser fra tegninger i kontrakten og generelt sjusket håndværk, tilfredsstillende.
  Skumring blev lanceret på Lynæs Havn til "Vild med vand" arrangementet 10.-11.juni og blev særdeles vel modtaget. Det er ikke sidste gang jeg laver det bryg.
  Tankene viste sig at være umulige at gøre rene ved den sædvanlige CIP procedure, og jeg valgte derfor at sende dem til et smedeværksted med speciale i rustfri ståltanke for at få "glattet" på de meget grimme indvendige svejsninger.
  Sendt 20. sep. 2017 13.58 af Michael Wilken
 • Nye gæringstanke
  En forbedring af mulighederne for kontrolleret gæring har fra starten ståen højt på ønskesedlen. Og nu ser det ud til at lykkes. To rustfri ståltanke på hver 80L er på vej fra producenten, en konisk tank til den primære gæring og en rundbundet tank til slut gæring og klaring. Tankene er udstyret med kølekappe og specificeret til tryk på op til 3bar. Det bli'r bare godt!!!

  Sendt 17. feb. 2017 02.55 af Michael Wilken
Viser post 1 - 5 af 62. Vis flere »
Comments