Nyheder‎ > ‎

W-Brew lukket som firma

indsendt 15. jan. 2015 08.18 af Michael Wilken
Det var så det. To år skulle det ta' at finde ud af, at det er "op ad bakke" at køre et mikrobryggeri efter konceptet: Lille, bred produktion af kvalitetsøl.
Efter de indledende tilmeldinger til Skat, Virk.dk mm. løb jeg ind i administrativt bøvl med Dansk Retursystem. De insisterede på, at hver øl kræver særskilt tilmelding og at øllet skulle produceres efter en fast opskrift. Forsøg på at opnå dispensation fra disse meget rigide regler mislykkedes.
Et enkelt forsøg på ekstern produktion i stor skala blev forsøgt, men økonomien i en sådan produktion var utilfredsstillende, når det ekstra led i produktionskæden også skulle tjene penge, og forsøget blev startet og sluttet med Porter Gejst, Bryg 44. De producerede ca 850L blev opmagasineret i alle kroge og hjørner hjemme i privaten.
Senest har Fødevarekontrollen meldt sig på banen: Den ovennævnte batch (Bryg 46) er som den eneste af mine øl blevet solgt i detailhandlen. Det opdage Fødevarekontrollen, og tilsyneladende kræver det en tilmelding til Smiley-ordningen at levere en kasse øl fra producenten (Randers Bryghus) til forhandleren (Maltbazaren). Her stoppede festen for mit vedkommende. Fra at være en glad håndbrygger havde jeg udviklet mig til at være en sur og frustreret mindre erhvervsdrivende.
Så nu er biksen lukket og den glade håndbrygger er vendt tilbage.
Comments