Nyheder‎ > ‎

Modtryksfylder

indsendt 31. aug. 2015 03.29 af Michael Wilken
Så er Sortøl ved at være gæret færdig på tryktank. Og min nye modtryksfylder er ankommet og et system til tapning på flaske er etableret: Fustagen med færdiggæret øl anbringes i køleskab ved 0-2°C og over nogle dage justeres trykket til 0,5-0,8bar afhængigt af ølstil. På tappedagen vaskes flasker med en opløsning af soda og skylles med iodophor. Modtryksfylder og slanger skylles ligeledes med iodophor, fustage og modtryksfylder kobles på CO2 flasken og så er systemet klar. Først fyldes flasken med CO2 ved det indstillede tryk, hanen drejes over til ølslangen og udløbshanen åbnes, så øllet langsomt flyder ned i flasken. Med en fyldetid på 45sek pr flaske kan fyldning ske stort set uden skumdannelse. Til sidst toppes flasken op med skum og kapsles.

Comments