Nyheder

På forsiden kan du løbende følge med i de seneste nyheder, men har du brug for at kigge tilbage i tiden, så finder du alle publicerede nyheder gennem tiderne på denne side.
Nyhederne feed'es også til W-Brew's Facebook side. Her er det også muligt at kommentere på nyhederne.

Nye gæringstanke

indsendt 17. feb. 2017 02.55 af Michael Wilken

En forbedring af mulighederne for kontrolleret gæring har fra starten ståen højt på ønskesedlen. Og nu ser det ud til at lykkes. To rustfri ståltanke på hver 80L er på vej fra producenten, en konisk tank til den primære gæring og en rundbundet tank til slut gæring og klaring. Tankene er udstyret med kølekappe og specificeret til tryk på op til 3bar. Det bli'r bare godt!!!

Kvajebajer, Ginger Ale og Sante Klavs

indsendt 29. sep. 2016 04.47 af Michael Wilken

Ja, det er ikke meget, der er blevet brygget i årets løb. I foråret kun de 2 først nævnte bryg, og her hvor september går på hæld er det blevet tid til årets julebryg.
Endnu en gang er opskriften justeret, nu lidt i "opadgående" retning med mere krydderi og højere alkohol. Og gæren - den er faktisk gemt fra sidste års bryg i køleskabet og med held genoplivet via et par opformeringer i spraymalt. Og som det ses af vedlagte videosekevens fra gæring dag 2 så bobler det lystigt.

IMG_5140.m4v


Årets julebryg

indsendt 8. okt. 2015 07.39 af Michael Wilken

Så blev det tid til at brygge årets julebryg. Som sædvanlig foretog jeg en justering af opskriften baseret på erfaring med de tidligere udgaver af Sante Klavs, så nu bliver det spændende at se, om ændringerne er til det bedre eller.... På billedet ses mæskningen i mit bryganlæg med ekstra termometer monteret i toppen, så jeg kan kontrollere, om mæskeprofilen er den samme i bunden og toppen af maltpiben.

Øl med frisk humle

indsendt 8. okt. 2015 07.31 af Michael Wilken

Sensommerdagene var perfekte til høst af den første af mine 3 humler, nemlig Brewer's Gold. Lørdag 19.september høstede jeg knap 2,5kg, som straks blev sat til tørring i mit hjemmegjorte tørreanlæg (se billede). Efter en let tørring blev der taget humle fra til et bryg, som jeg lavede søndag. Humlen, 3 x 50g til 22L, blev brugt til bitterhumle (60min), smagshumle (30min) og aromahumle (0min). Brygget har jeg kaldt Fresh!

Modtryksfylder

indsendt 31. aug. 2015 03.29 af Michael Wilken

Så er Sortøl ved at være gæret færdig på tryktank. Og min nye modtryksfylder er ankommet og et system til tapning på flaske er etableret: Fustagen med færdiggæret øl anbringes i køleskab ved 0-2°C og over nogle dage justeres trykket til 0,5-0,8bar afhængigt af ølstil. På tappedagen vaskes flasker med en opløsning af soda og skylles med iodophor. Modtryksfylder og slanger skylles ligeledes med iodophor, fustage og modtryksfylder kobles på CO2 flasken og så er systemet klar. Først fyldes flasken med CO2 ved det indstillede tryk, hanen drejes over til ølslangen og udløbshanen åbnes, så øllet langsomt flyder ned i flasken. Med en fyldetid på 45sek pr flaske kan fyldning ske stort set uden skumdannelse. Til sidst toppes flasken op med skum og kapsles.

Sortøl

indsendt 18. aug. 2015 13.18 af Michael Wilken   [ opdateret 18. aug. 2015 13.19 ]

På opfordring skal der i morgen brygges Sortøl baseret på den opskrift, som for nylig var trykt i Ølentusiasten. I går var det Fyr Elise, der var i kedlen, og tidligere fik jeg lavet en ny batch af min Tidevand, en mørk stærk belgisk ale.

Esrum Kloster

indsendt 22. jun. 2015 13.26 af Michael Wilken

En af de bedre mikrobrygøl er den oprindelige Esrum Kloster fra Brøckhouse.
Sammen med Per Jørgensen har jeg fredag 19.juni forsøgt at genskabe denne skønne øl.
Selvom levering af nogle af krydderurterne via Post Danmark svigtede, så tegner brygget lovende. De manglende urter tilsættes i forbindelse med omstikning.

SMaSH

indsendt 22. jun. 2015 13.19 af Michael Wilken

"Single Malt and Single Hops" og "Parti-Gyle Brewing" (flere øl fra én mæskning) er aktuelle begreber i Øltidsskrifter. I marts bryggede jeg på én dag fire forskellige øl. Alle blev brygget med Maris Otter Pale Malt og Chinook. Forskellen på de fire bryg var mæskeprofil (Full-Body versus Light-Body) og gær (flydende versus tørret British Ale gær). Planen var at præsentere øllene til en smagning for den lokale afdeling af DØE i maj. Arrangementet blev desværre aflyst på grund af ringe tilmelding.

W-Brew lukket som firma

indsendt 15. jan. 2015 08.18 af Michael Wilken

Det var så det. To år skulle det ta' at finde ud af, at det er "op ad bakke" at køre et mikrobryggeri efter konceptet: Lille, bred produktion af kvalitetsøl.
Efter de indledende tilmeldinger til Skat, Virk.dk mm. løb jeg ind i administrativt bøvl med Dansk Retursystem. De insisterede på, at hver øl kræver særskilt tilmelding og at øllet skulle produceres efter en fast opskrift. Forsøg på at opnå dispensation fra disse meget rigide regler mislykkedes.
Et enkelt forsøg på ekstern produktion i stor skala blev forsøgt, men økonomien i en sådan produktion var utilfredsstillende, når det ekstra led i produktionskæden også skulle tjene penge, og forsøget blev startet og sluttet med Porter Gejst, Bryg 44. De producerede ca 850L blev opmagasineret i alle kroge og hjørner hjemme i privaten.
Senest har Fødevarekontrollen meldt sig på banen: Den ovennævnte batch (Bryg 46) er som den eneste af mine øl blevet solgt i detailhandlen. Det opdage Fødevarekontrollen, og tilsyneladende kræver det en tilmelding til Smiley-ordningen at levere en kasse øl fra producenten (Randers Bryghus) til forhandleren (Maltbazaren). Her stoppede festen for mit vedkommende. Fra at være en glad håndbrygger havde jeg udviklet mig til at være en sur og frustreret mindre erhvervsdrivende.
Så nu er biksen lukket og den glade håndbrygger er vendt tilbage.

To bryg

indsendt 18. okt. 2014 23.15 af Michael Wilken   [ opdateret 19. okt. 2014 01.51 ]

En travl uge er slut. Tirsdag blev Gravøl brygget med gæren fra Mosekonebryg, og fredag kom Per Jørgensen på besøg og var med til at brygge Sante Klavs. Det er tredje år jeg brygger denne krydrede juleøl, og igen i år er der skruet lidt ned for julekrydderierne (kanel, nelliker, stjerneanis, kardemomme). Så årets udgave er nu med ¼ af den oprindelige mængde af disse for julen så karakteristiske råvarer. Efter afsluttet brygning satte vi os til bords og nød fruens fantastiske stoutgryde og en tår øl. Genboen Jens var kommet på besøg og erklærede med overbevisning, at han aldrig havde smagt så god en øl som sidste års julebryg! Nu må vi se, hvordan han modtager årets udgave.

1-10 of 58

Comments